ZERO ENERGY OKOSOTTHONOK

A kulcsrakész projekt teljes ára tartalmazza a tereprendezés, bejáratok kialakításának, a szemétszállítás, az építésvezetés, az elektronikus építési napló vezetés és a használatbavételi eljárás valamennyi költségét is. A műszaki tartalomban megadott anyag- és típusnevek a minőségi paramétert jelölik.

ALAPOZÁS:
Vasbeton sávalap alapozás készül. A szerelőbeton a tartószerkezeti tervnek megfelelően készül. A ház padlóvonalának magasságának az irányelve, hogy a terasz körüli rendezett terepszint hozzávetőlegesen 15 cm szintkülönbséggel alakítjuk ki.

SZIGETELÉS:
A padlóban 1 rtg. VILLAS 4,5 mm-es bitumenes szigetelés készül a talajnedvesség ellen. Fürdőszobák padlóján és falain MUREXIN folyékony fólia üzemi víz elleni szigetelés készítendő a negatív sarkokon hajlaterősítő szalagba ágyazva.

ALJZATBETONOK:
7 cm vastag estrich betonból készül a burkolatok alatti tükörsima felület, gépi korong simítással.

LÁBAZAT:
12 cm zárcellás ESP hőszigetelés, üvegszövet háló erősítésű alapvakolat és lábazati vakolat a terveken megjelölt színben.

KÜLSŐ TEHERHORDÓ FALAK:
Az épület külső falazata POROTHERM KLÍMA PROFI SIKRACSISZOLT PRÉMIUM TÉGLA 38-as falazóblokk, dryfix ragasztó habbal. A fal külső oldalán 12 cm AUSTROTHERM AT-H-80 hőszigetelő tábla kerül rögzítésre dűbeles és ragasztott kivitelben, ragasztott üvegszövet hálóval és BAUMIT nemes vakolattal.

FÖDÉMSZERKEZET:
20 cm vastag, az SW Umwelttechnik által gyártott feszített vasbeton födémlemez készül a tartószerkezeti tervnek megfelelően. A vasbeton födémen körben a Bauhaus által gyártott Thermoboard hőszigetelt koszorúelemek kerülnek elhelyezésre. A hasznos belmagasságot a földszinten min 270 cm-re, az emeleten min. 262 cm-re alakítjuk ki.

KOSZORÚK, ÁTHÍDALOK, GERENDÁK:
A koszorúk a tartószerkezeti terv alapján készülnek. A nyílások felett Porotherm elemmagas, vagy tömör kisméretű téglával kiegészített gyári PTH kerámia áthidalók kerülnek elhelyezésre, amennyiben a terv úgy rendelkezik, alulbordás vasalt monolit áthidalók készülnek.

VÁLASZFALAK:
Porotherm 10 cm-es válaszfal téglából falazva, 6-os acélhuzal merevítéssel, H10 habarcsba ágyazva. Hangszigetelt falak esetén, azok felületét mindkét oldalon vakolat helyett kétrétegű tűzálló gipszkartonnal egészítjük ki.

HŐSZIGETELÉS:
A lakótér padlójában 12-15 cm-es lépésálló PS hab hőszigetelés (Austrotherm AT-L2) kerül elhelyezésre. A földszint feletti födém lakóteret érintő részén hangszigelt lépésálló Austrotherm hőszigetelés kerül el helyezésre. A legfelső födém 40 cm lejtett hőszigetelést kap a rétegrendnek megfelelően.

NYILÁSZÁRÓK:
IGLO ENERGY, 6 légkamrás, műanyag szerkezetű /tolóajtók esetén alumínium szerkezetű/, 4-18AR-4-18AR-4 LOW-E, háromrétegű, argongázzal töltött K=0,6 W/m2K (szintén passzívház kategória) üvegezéssel rendelkező külső nyílászárók kerülnek elhelyezésre. A bejárati ajtó 5 ponton záródó biztonsági ajtó 300.000,- Ft értékben. A hálószobák redőnyözését alumínium lefutó sínnel a műszaki tartalom tartalmazza (szúnyogháló nélkül). A beltéri ajtók utólagosan szerelhető kivitelben, CPL lappal, választható kilinccsel kerülnek beépítésre 80.000,- Ft/db értékben.

BÁDOGOZÁS:
A felső födémen a rejtett összefolyócsatorna és ereszcsatorna horganyzott kivitelben készül. A függőleges csatornák a külső falakban, láthatatlanul, fűtőszállal kiegészítve kerülnek levezetésre.

BURKOLATOK:
Padlóburkolatok: Szobákban, a közlekedőkben és a nappaliban a laminált parketta bruttó 8.000.- Ft/m2 árig, a vizes helyiségekben a mázas kerámia bruttó 8.000.-Ft/m2 árig választható.
Falburkolatok: A fürdőszobákban, a wc helyiségekben csempeburkolat készül, melyek 8.000,- Ft/m2 árig választhatók.
Hidegburkolatok ragasztása MUREXIN Flexibilis ragasztóval történik, MUREXIN típusú fugázással.
Mennyezetburkolatok: Az épületben függesztett gipszkarton álmennyezet kerül kiépítésre.

FELÜLETKÉPZÉS:
A homlokzat a terv szerinti színekben, a belső fal és mennyezet gépi vakolással és fém élvédőzéssel készül. A belső falak felületei igény szerinti színben, három rétegben, vizes diszperziós festéssel készül. A fa szerkezetek kezelése a megrendelő igényeinek megfelelő színű BELINKA vastag lazúrral történik.

ÉPÜLETGÉPÉSZET:
Vízellátás: A vezetékes vízellátás kiépítését az ajánlat tartalmazza. A vízórát a megrendelőnek kell a szolgáltatótól megrendelnie.
Szennyvíz: A szennyvíz kivezetése Ø 125 KG- PVC cső csatornán át történik. A szennyvíz az utcai hálózatra csatlakoztatva lesz elvezetve.
Fűtés: Vezeték nélküli termosztáttal üzemelő Heat Flow típusú intelligens infra- padló fűtésrendszer kerül kiépítésre, amely mobiltelefonnal is vezérelhető. Amennyiben a padlófelületen elhelyezett bútorok, berendezési tárgyak vagy szőnyegek kizárják az adott helyiség padló fűtésrendszerét, kiegészítő mennyezeti fűtésrendszert kap. Valamennyi épület tetején napelem rendszert helyezünk el. A rendszer lényege, hogy az ‘ad-vesz’ villanyóra segítségével az energiaszolgáltató a jó időben történő túltöltést visszakompenzálja a fűtési időszakban. Fontos információ, hogy az ingatlant annyi napelemmel látjuk el, hogy az épület fűtése zéró költséget jelentsen tulajdonosának.
Melegvízellátás: Az épület melegvízellátását 2 db Ariston Velis Evo Wifi 100 EU elektromos vízmelegítő bojlerrel biztosítjuk.

ÉPÜLET AUTOMATIZÁLÁS, SMART HOME, OKOSOTTHON RENDSZER:
Az épületben intelligens fűtésvezérlés kerül kiépítésre, amely okostelefonról is vezérelhető, törekedve a maximális energia megtakarításra, a tökéletes kényelemre és a biztonságra. A nappaliban az emelet közlekedőjében és a szülői hálólószobában 1- 1 darab légkondicionáló berendezés kerül elhelyezésre.

SANITEREK:
Fürdőkád 150.000.-Ft értékben /ajánlott RAVAK típus/, 50.000.- Ft értékű csapteleppel.
Épített zuhanykabinok választott csempékkel és üvegajtókkal, 50.000.- Ft értékű csaptelepekkel.
Függesztett wc-k 100.000,- Ft értékben, exkluzív nyomógombokkal /ajánlott LIV típus/
Mosdók 60.000.- Ft értékben /ajánlott MARMITE típus/, 50.000.- Ft értékű csapteleppel.
A fürdőszobákban természetesen törülközőszárítót is elhelyezünk.

VILLANYSZERELÉS:
A komplett elektromos szerelés az MSZ172 és az MSZ1600 rendelkezései szerint készül.
A gépkocsi bejárat mellett lakóépületenként 3x16A 3 fázisú villanyszekrényt építünk ki.

SZERELVÉNYEK
Külső homlokzaton: 2 db külső világításkapcsoló és mozgásérzékelő, 2-2 db dugalj (terasznál, fedett gk. bejáratnál).
Hálószobákban: 1 db csillárkapcsoló. 4 db dugalj, 1-1 (TV/internet) csatlakozó
Konyhában: 1 db egysarkú kapcsoló, 6 db dugalj
Nappalikban: 2 db váltókapcsoló, 1-1 (TV/internet) csatlakozó, 8 db dugalj
Lépcsőknél: mozgásérzékelős ledvilágítást építünk ki
Közlekedőben: 2 db váltókapcsoló, 2 db dugalj.
Fürdőkben: 1 db csillárkapcsoló, 3 db dugalj
Háztartási helység/Kazántérben: 1 db egysarkú kapcsoló, 4 db dugalj
Kamrában: 1 db mozgásérzékelős kapcsoló, 1 db dugalj
WC-ben, gardróbban: 1 db egysarkú kapcsoló
1 db színes képernyővel rendelkező kaputelefon kialakítása

KÜLTÉRI BURKOLATOK, CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS:
A gépkocsibejáró, valamint a személybejáró térburkolattal, vagy simított betonnal kerül kialakításra, javasolt a személybejáratnál a jóval esztétikusabb lépőkövek elhelyezése.
A csapadékvíz elvezetése a ház körüli szikkasztó kiépítésével történik.

EGYÉB MŰSZAKI TARTALOM
A külső tároló, fedett gépkocsi tároló, vagy garázs beton födémpanel rendszerrel készül, simított beton aljzattal, falikúttal, mozgásérzékelővel.

Magán tartalom