Prestige Home Management logo

Blog

2024-01-14

TripAdvisor

Budapest a világ 7. legjobb kulturális úti célja
Budapest a világ 7. legjobb kulturális úti célja
Előkelő listára került fel Budapest: a világ legjobbjai között kapott helyet egy kategóriában.

Az utazási trendekről szóló cikk szerint a Tripadvisor szerkesztői csapatának vezetője hangsúlyozta, hogy 2022-ben jelentős növekedést tapasztaltak az utazási keresletben. Az idei kilátások is kedvezőek, hiszen az interkontinentális utazások újraindultak, és sok amerikai tervezi az Ázsiába és a Csendes-óceán térségébe való visszatérést, több éves kihagyás után. Emellett olyan nagyvárosok, mint Párizs és London, valamint különleges helyszínek, mint Alaszka vagy Kuba, ismét a utazók kívánságlistáján szerepelnek.

Az idei évben hat kategóriában hirdették ki a legjobb úti célokat. A Népszerű úti célok listáján élén Dubaj áll, míg a Trendi úti célok között Kuba vezet. A Legjobb gasztro úti célok között meglepő módon Róma szerepel, míg a Legjobb síüdülőhelyek között a kanadai Whistler áll az élen. Az újonnan bevezetett Legjobb természeti úti célok kategóriában Mauritius nyerte el az első helyet, míg a Legjobb kulturális úti célok között a marokkói Fez vezet. Budapest ezen a listán a 7. helyen szerepel.

A Turizmus.com szerint Budapest több mint 15 millió gallon víz bugyborékoló forrást és kútját kínál, valamint a város lenyűgöző sokféle fürdőt kínál a fénylő Gellért fürdőtől az 1913-ban épült neobarokk Széchenyi fürdőig és a XVI. századi Rudas fürdőig.

A szerkesztők három kihagyhatatlan dolgot is ajánlanak Budapesten: éjszakai hajós városnézés a Legenda City Cruises-zal, bor-, sonka- és sajtkóstolás, valamint éjszakai történelmi és vámpírséta a budai Várban.

További bejegyzések

Index2024-01-22

Budapest felkerült a Time magazin listájára, ami a világ 50 legnagyszerűbb úti célpontját tartalmazza.

Tovább a részletekhez
hvg.hu2024-01-30

Még mindig a külföldiek pörgetik a hazai turizmust.

Tovább a részletekhez
Juhász Gergő2024-01-22

Budapest a befektetési központ

Tovább a részletekhez

Tekintse meg csomagajánlatainkat!

Kattints a legjobb ajánlatokért

Prestige Home Management logo
Kapcsolat
Kérjen ajánlatot még ma!

Copyright © 2024 Prestige Homes. Minden jog fenntartva.